1. Eerste hulp voor klimaatgemeenten

Met het nieuwe Burgemeestersconvenant engageren gemeenten zich om 40 % minder CO2 uit te stoten tegen 2030 en tegelijk maatregelen te treffen tegen de gevolgen van de klimaatverandering. De provincie biedt een modelactieplan aan en werkt een aanbod uit voor de uitvoering van klimaatactieplannen.

Klimaatfiches
We schreven klimaatfiches met specifieke uitdagingen per beleidsdomein. Deze kan je raadplegen op het extranet. Verder is er een document met tips om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen  van de Verenigde Naties op te nemen in de beleids- en beheerscyclus. Deze SDG’s vormen een ideale leidraad voor het gemeentelijke klimaatactieplan.

Klimaatrapport
Traditiegetrouw zorgt de provincie elk jaar voor de update van het gemeentelijke klimaatrapport, dat je ook terugvindt op www.limburg.incijfers.be. Deze databank biedt trouwens tal van gegevens om het klimaatbeleid te evalueren. Daarnaast stelt de provincie de verplichte risico- en kwetsbaarheidsanalyse op van jouw gemeente.

Persoonlijke begeleiding
Het provinciebestuur organiseert regelmatig bijeenkomsten rond het gemeentelijke klimaatbeleid voor verschillende doelgroepen en bezoekt vanaf 2019 ook alle gemeentebesturen met tekst en uitleg bij het klimaatplan.

Wist je dat?

Het invoeren van gegevens in de online tool van het Burgemeestersconvenant kan onder begeleiding tijdens ingeefsessies in het provinciehuis. Geen stress!
 

Download hier de uitgebreide fiche

Vragen?

Contacteer